Stanivuković tvrdi da se priprema studija o efektima neradne nedjelje: Cilj je da odluka bude spremna u oktobru

asd
Mora proći jedan tranzicioni period prije nego na snagu stupi odluka o potpunoj neradnoj nedjelji

Peta redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka počela je danas u sali gradskog parlamenta. Na sjednici je prisutno 27 odbornika koji će razmatrati 81 tačku dnevnog reda.

Između ostalog, na sjednici Skupštine bilo je govora i o donošenju odluke o neradnoj nedjelji. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je kako će se tokom ljeta pripremati studija o efektima neradne nedjelje koja bi trebalo da bude završena do kraja septembra, te prema tome bude spremna u oktobru i da se tada nađe na Skupštini grada Banje Luke.

- Nadamo se da će do septembra biti pripremljena odluka, pa ćemo je u oktobru predati na Skupštinu grada. Mora proći jedan tranzicioni period, što sam i ranije govorio kako bi nedjelja bila potpuno neradna - naveo je Stanivuković.

Rekao je da će mu za to trebati i podrška gradskog parlamenta, te da se nada da će je i dobiti.

- Na bazi do sada prikupljenih podataka, ideja je da od tada pa narednih pola godine počne tranzicioni period sa skraćenim radnim vremenom do 13 časova. Od proljeća iduće godine trebalo bi da stupi na snagu odluka o potpunoj neradnoj nedjelji za trgovine, tržne centre i taj dio poslovnog sektora", rekao je Stanivuković tokom skupštinskog zasjedanja.

Podsjećamo, ova sjednica je posljednja pred ljetnu pauzu koja će trajati do početka septembra.