Stanivuković: U policiju idem kao na plažu, MUP RS-a je postao oružje jedne stranke

.
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković saslušan je danas u Policijskoj upravi kao osumnjičeni za kršenje epidemioloških mjera prilikom nedavnog protesta ugostitelja u centru tog grada.

Oni se tereti da je 5. aprila, zajedno sa članovima i odgovornim osobama Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva RS-a i Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva RS-a, na prostoru između Palate predsjednika RS-a i Gradske uprave u Banjoj Luci postupili suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije, odnosno prekršili epidemiološke mere.

 

Stanivuković je ovo komentirao rekavši da se radi o političkom obračunu vlasti u RS-u sa političkim protivnicima, ocjenivši da je MUP postao oružje u rukama jedne političke stranke.

 

"Prihvaćam ovo krivično djelo zato što sam uz svoj narod. Cilj je da se zastraše građani ako izađu na proteste i kažu šta misle, nije više cilj zastrašiti gradonačelnika", kazao je Stanivuković.

 

Stanivuković je u policijsku stanicu došao biciklom i bez pratnje advokata jer, kako kaže, "ima toliko prakse da mu ne trebaju savjeti advokata" i da je na saslušanje došao "kao da ide na plažu".