Titova unuka: Stanje je takvo da bi djed donio dekret da ga se katapultira u svemir

Unuka Josipa Boza Tita i kazališna redateljica Saša Broz oglasila se na društvenim mrežama i komentirala je bistu svojeg djeda koju bi prema mnogima trebao na Pantovčak vratiti novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.

Kako stoji u statusu, ona bi da može zabranila svima koji se bave politikom da ikad više spomenu ime njezina djeda. Ona smatra kako dugovno stanje nacije nema nikakve veze s bistom ni s Titom, te da je stanje u državi takvo da bi njezin djed donio dekret da ga se katapultira u svemir. Saša Broz je istaknula kako drugi imaju sreću što njihov predak nije isklesan ili izliven jer se Hrvatska kao nitko zna brinuti o svojim spomenicima. Status prenosimo u cijelosti, prenosi Oslobođenje.ba.

"..predsjednik je mrtav imamo predsjednika !! A vezano na petogodišnje maltretiranje nacije pitanjem adrese THE biste želim reći sljedeće; Da ja mogu odlučivati zabranila bi apsolutno svima koji se bave politikom u Hrvatskoj da ikad više spominju ime mog djeda !!!!! Da znate (kao što očito ne znate) obitelj ne može zabraniti ni ćurki ni crnom vragu da seljakaju komad nečega naokolo. Nadalje smatram da će mudar čovjek maknuti sve do jedne biste. Gluplji će odabrati status quo pogotovo ako znamo da niti će bista ujediniti a bogami niti razjediniti narod. Duhovno stanje nacije odnosno razjedinjenost nema ama baš nikakve veze sa bistom / Titom. Ideologiju kao perjanicu svog programa i ideja ističu samo oni koji nemaju ništa drugo za ponuditi. A najčešće nemaju. Sve u svemu pat pozicija. Bilo kako bilo pitanje THE biste pokazuje jad i bijedu politike koja se od 1990. do danas nije niti za pedalj odmakla od istih problema i ideoloških tema prebacujući lopticu s lijeva na desno i obrnuto. Ili je lijevije ili desnije jedino su problemi stabilni i permanentni. Stanje u državi je takvo da bi djed sam donio dekret da ga se katapultira u svemir. Moram se nasmijati ambicioznoj neinteligenciji svih koji misle da će THE bista rješiti pitanje naše podijeljenosti. Na kraju vjerujte imate j.b.nu sreću da vaš predak nije isklesan ili izliven jer naša zemlja kao nitko zna brinuti o svojim spomenicima.

I btw sretno vam novo desetljeće... Nada postoji pa sad da vidimo to svijetlo", navodi se u statusu Saše Broz.