Stanje nepodnošljivo, godinama stagniramo: Na sastanku utvrđeni koraci za opoziv Fikreta Abdića

asd
Predstavnici opozicionih stranaka u Općinskom vijeću Općine Velika Kladuša potvrdili su na sastanku da im je opoziv načelnika Fikreta Abdića primarni cilj.

Sastanak je održan kako bi bili utvrđeni daljnji koraci i u slučaju eventualnih opstrukcija do kojih bi moglo doći.

Kako nam je rečeno, ukoliko ovaj mjesec, u skladu sa rokovima, i ne bude sazvana sjednica Općinskog vijeća na čijem će dnevnom redu biti inicijativa za opoziv Abdića s mjesta načelnika Velike Kladuše, opozicioni vijećnici će ići u sazivanje vanredne sjednice vijeća.

Inicijativu za opoziv Abdića, načelnika Velike Kladuše i osuđenog ratnog zločinca koji je kaznu zatvora odležao u Hrvatskoj, potpisalo je 12 vijećnika SDA, Naše stranke, NES-a, DNZ-a, te dva nezavisna vijećnika. Inicijativa je predata 12. augusta. Rok u kojem treba biti održana sjednica Općinskog vijeća je 30 dana, što znači da istječe za manje od deset dana, piše Faktor.

Opoziv podržavaju i vijećnici SDP-a, kako su ranije potvrdili, čime bi bilo dovoljno ruku da inicijativa bude izglasana, a potom održan referendum.

Na pitanje da li vjeruju da bi građani izglasali opoziv Abdića, Asim Veladžić, predsjednik Kluba vijećnika SDA, kazao je da je njihova dužnost da traže promjene i da daju šansu građanima da se izjasne imajući u vidu stanje u kojem se nalazi Velika Kladuša.

Stanje je nepodnošljivo. Ovo više nije politička odluka. Godinama stagniramo. Problem je nezaposlenost, nema privrednih aktivnosti, izoliranost nas vuče dublje. Naša je obaveza da Velikoj Kladuši osiguramo bolje i da brinemo o građanima. Dajemo im šansu da se izjasne nakon godine rada načelnika. Ali to nije samo godina. Ta je politika u Velikoj Kladuši prisutna posljednjih 25 godina – istakao je Veladžić.