Stanje u Cazinu se normalizira nakon poplava, pojavila se nova klizišta

Zahvaljujući obimnim aktivnostima u proteklom periodu život na području Cazina je u značajnoj mjeri normalizovan nakon što su nas pogodile poplave velikih razmjera izazvane obilnim kišnim padavinama u vremenskom periodu 12.05-15.05.2019. godine.

Voda se povukla sa područja koja su bila poplavljena, a nastavljen je i nastavni proces u svim osnovnim i srednjim školama na području grada tako da se stvaraju uslovi za ukidanje Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće.

Sve putne komunikacije su prohodne i saobraćaj se odvija normalno, dok će se nastale štete na mostovima i putnim komunikacijama sanirati u narednom periodu. Nadležne službe, svaka prema svojim ovlaštenjima, radi na evidentiranju i saniranju nastalih šteta.

Ekipe za procjenu šteta su i dalje na terenu u mjestima koja su najviše pogođena poplavama. Podsjećamo da prijave šteta možete izvršiti najkasnije do petka, 24. maja ove godine. Obrazac za prijavu može se pronaći na šalteru broj 1 u Centru za pružanje usluga građanima (zgrada uprave Grada Cazina), gdje se nakon popunjavanja i predaje.

Trenutno najveći problem predstavlja aktivacija starih i pokretanje novih klizišta. Do sada je prijavljeno oko 13 klizišta na području mjesta Mutnik, Liskovac, Stijena, Pjanići, Tržačka Platnica, kao i na Klisi.