Stanje u divljim migrantskim kampovima u USK sve lošije- građani pomažu koliko mogu (FOTO+VIDEO)

   Nn

Migrantska kriza na području USK iz dana u dan se sve više komplicira. 

Razlog tome su hladnoća, niska temperatura, nedostatak smještaja i nedovoljna briga UN organizacija na terenu, iako oni nastoje prikazati drugačiju sliku od one koja je trenutno na području USK i zbog čega su debelo plaćeni. 

Mnogi migranti su ostavljeni da žive na divljim lokacijama što dovodi do velikog pritiska i na lokalno stanovništvo. 

Iako su građani USK frustrirani nemarom državne vlasti, UN-organizacija i institucija i ovaj put mnogi pojedinci i lokalno stanovništvo nisu mogli ostati nijemi na katastrofalno stanje na terenu i krenuli su u akciju doniranja ogrijeva i hrane na području Bosanske Bojne i Velike Kladuše, ali i cijelog USK. 

Iako se istima nastoji prišiti etiketa rasista i mnogo čega, ruka pomoći je uvjek bila pružena od strane Krajine za čovjeka u nevolji.

Ali, i ovaj put apel za institucije BiH i UN organizacije da rade svoj posao i da se migranti ravnomjerno rasporede na cijelom području BiH, a ne samo na području USK kako bi se sadašnje stanje prevazišlo jer je krajnje vrijeme nakon što je Krajina podnijela teret od preko 100.000 migranata u zadnje 4 godine da se iznađe rješenje koje ovaj dio BiH opterećuje u svakom pogledu.

Tekst i slike pripremio novinar- saradnik našeg portala Ademir Veladžić. 
 

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE