Starica spašena iz snijegom okovanog mjesta

Na području Konjica u nedjelju od 14:30 do 18:00 sati izvršena je evakuacija starije žene, koja je bila u jako lošem zdravstvenom stanju, iz mjesta Gorica do najbliže zdravstvene.

Evakuaciju su izvršili pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo općine Konjic i članovi GSS-a, stanica Konjic, sa terenskim vozilom, specijalnim UTV vozilom i motornim sankama za snijeg.

Na sastanku Štaba civilne zaštite općine Konjic i Kolegija direktora Osnov nih škola i direktora Srednje škole Konjic donesena je Odluka da se neće održati nastava u školama 17. i 18.12.2018. godine, a u skladu sa Odlukom o proglašenju stanja prirodne nesreće na području općine Konjic.

Štab civilne zaštite općine Konjic od ranih jutarnjih sati rukovodi akcijama zaštite i spašavanja na području općine Konjic.

Putne komunikacije koje su toku jučerašnjeg dana očišćene od snježnih nanosa su sljedeće: Gorani, Oteležani, Parsovići, Stojkovići, Bulatovići, Ribići, Kanjina, Turija, Nevizdraci, Boždarevići, Bolobani, Višnjevice, Jasenik, Galjevo, Homolje, Repovica, Džepi-Vrdolje, Zagorice-Suhi Do, Krnjići, Jošanica, Prevlje, Lađanica, Ribari, Biskup, Luka-Doljani, Gaj, Ježepresina, Grušča i Pirići. Što se tiče napajanja električnom energijom situacija je stabilizirana.