State Department Amerikancima: Izbjegavajte putovanja u Hrvatsku, Njemačku, Dansku...

asd
Upozorenje State Departmenta na razini 4 protiv putovanja u Njemačku povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprječavanje bolesti

Američki State Department upozorio je da se ne putuje u Njemačku zbog trenutnog ubrzanog širenja koronavirusa u toj zemlji, a na popisu visokorizičnih zemalja nalazi se i Hrvatska.

Upozorenje State Departmenta na razini 4 protiv putovanja u Njemačku povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprječavanje bolesti (CDC).

- Izbjegavajte putovanja u Njemačku. Ako morate tamo ići, osigurajte se da prije puta budete potpuno vakcinisani - upozorava CDC.

Rizik da dobiju i šire virus
- Zbog trenutne situacije u Njemačkoj čak i potpuno vakcinisanima može prijetiti rizik da dobiju i šire varijante covida-19 - dodaje CDC.

Njemačka se suočava s porastom broja zaraženih i medicinski stručnjaci i kancelarka Angela Merkel upozorili su da se bolnice već bore u nekim regijama.

Broj novih slučajeva zaraze u zemlji udvostručuje se svakih 12 dana.

Njemačka i Danska su među državama za koje je objavljeno upozorenje na razini 4, što je najviši stepen ljestvice CDC-a.

Najviši stepen upozorenja
Upozorenje razine 4 također se primjenjuje za druge države u Evropi trenutno teško pogođene pandemijom, među kojima su Belgija, Hrvatska, Mađarska, Austrija i Nizozemska.

Za Francusku i Italiju primjenjuje se razina 3, u sklopu koje se putnike poziva da razmotre svoje planove za putovanja.

Prije pandemije najviši stepen upozorenja bio je uglavnom rezerviran za države poput Afganistana i Iraka, u kojima traju krize i sukobi.

Izvor: