Status Srđana Puhala o Dudakoviću širi se društvenim mrežama

Srđan Puhalo, “psi'olog, neostvareni…, istraživač i prvi čovjek iz Kalinovika sa Twitter nalogom, koji piše blogove kad nema preča posla”, oglasio se na društvenim mrežama povodom puštanja generala Atifa Dudakovića, bivšeg komandata 5. korpusa Armije BiH da se brani sa slobode.

Puhalo je na svom Twitter nalogu povodom tog događaja ostavio komentar:

“Dudakovića pustili da se brani sa slobode, u čemu je problem?
Jel se krio?
Jel bježao u drugu državu?
Nije kao srpski heroji!!!”

q

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine donio je danas rješenje kojim se odbija prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima u predmetu broj S1 1 K 012753 18 Krn Atif Dudaković i drugi te se istovremeno osumnjičenima izriču mjere zabrane, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izrečene mjere zabrane će trajati dok za njima postoji potreba, a opravdanost ovih mjera će se kontrolisati svaka dva mjeseca.

“Sud Bosne i Hercegovine je prijedlog za određivanje pritvora našao neosnovanim iz razloga što Tužilaštvo nije u dovoljnoj mjeri uvjerilo Sud u postojanje posebnog pritvorskog razloga iz člana 132. stav 1. tačka b) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, odnosno nije prezentovalo dovoljno dokaza koji ukazuju da postoje naročite okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke. S druge strane, Sud je ocijenio da se ista svrha može ostvariti primjenom blaže mjere od pritvora, te je izrekao mjere zabrane kako su pobrojane”, saopćeno je iz Suda BiH.