Stigla prva donacija za „Merhametovu“ pekaru u Tuzli: Od organizacije „Zrno sreće“ 3.300 kg brašna

.
TUZLA, 25. februar – Samo dan nakon zvaničnog puštanja u rad prve „Merhametove“ pekare, koja će proizvoditi hljeb za 2.400 korisnika Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli, počele su stizati prve donacije, kao znak podrške ovom veoma značajnom i humanom „Merhametovom“ projektu.

Naime, humanitarna organizacija „Zrno sreće“ iz Švicarske doniralo je „Merhametovoj“ pekari 3.300 kilograma brašna te 200 kilograma luka za potrebne Narodne kuhinje „Imaret“, koja djeluje u okviru Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla.

 

Donaciju je dopremio predstavnik organizacije „Zrno sreće“ Šaban Bećirević.

Donaciju su, posredstvom organizacije „Zrno sreće“, prikupili Bosanci i Hercegovci koji žive i rade u Švicarskoj, među kojima je i moj sin. Kada su saznali da se otvara „Merhametova“ pekara u Tuzli odmah su krenuli u akciju želeći dati svoj doprinos radu te pekare. Dio novca skupili smo i ovdje – kazao nam je Bećirević.

 

Ispričao nam je zanimljivu priču iz Mlina „Ljubače“ gdje je brašno kupljeno.

 

– Jedna uposlenica Mlina „Ljubače“, saznavši kome je namijenjeno brašno, pitala je može li i ona učestvovati u toj akciji. Rekli smo joj da može. Onda je ona izvadila novac i platila jednu vreću brašna koju smo mi dodali našoj donaciji. Bila je jako sretna zbog toga što je i ona dala svoj doprinos, znajući šta “Merhamet” čini za socijalno ugrožene građane – kazao nam je Šaban Bećirević.

 

„Merhametova“ pekara u Tuzli otvorena je u srijedu 24. februara. U izgradnju „Merhametove“ pekare ukupno je investirano oko 120.000 KM. Od tog iznosa, 91.475 KM obezbijedila „Merhametova“ partnerska organizacija „LDS Charities“, dok je Grad Tuzla, kao partner projekta, izdvojio 30.000 KM. 

Izvor: