Stipendije Grada Cazina za učenike generacije osnovnih škola

Učenici osnovnih škola s područja Grada Cazina koji su proteklu školsku 2018./2019. godinu završili s priznanjem „Učenik generacije“ od danas su stipendisti Grada za tekuću školsku godinu.

Školski uspjeh, koji je nagrađen i na kraju školske godine kada je za njih organiziran prijem kod gradonačelnika Cazina, danas je dobio još jednu dimenziju jer, kako je istaknuto, obrazovanje zaslužuje svaki vid podrške. 

Jusuf Topić- OŠ Skokovi, Amila Arnautović - OŠ Stijena, Ajdina Begić - OŠ Ostrožac, Dino Aličajić - OŠ Tržačka Raštela, Džejlan Hadžić - OŠ Ćoralići, Ajdin Beganović - OŠ Pećigrad, Ilhan Džehverović - OŠ Šturlić, Surejja Dervić - OŠ Cazin II, Dželila Hodžić - OŠ Gornja Koprivna,  Muamer Hirkić - OŠ Liskovac i Emina Alagić je učenica generacije u OŠ Cazin 1, sada su već učenici srednjih škola koji nastavljaju nizati svoje uspjehe i stipendije Grada trebale bi im na tom putu biti i podstrek i podrška.

- „Svakako je to jedan poticaj za dijete jer neko vidi da se trudi i da radi, a i potrebe su danas velike tako da će ovo sigurno biti i financijska olakšica za nas roditelje“, kazala je Dijana Aličajić, majka učenika generacije.

Po riječima Jusufa Topića, sada već učenika srednje elektrotehničke škole, stipendija je još jedno priznanje.

- „Meni će ovo sigurno biti motivacija da postignem još veće uspjehe u svom daljem školovanju“, rekao je.

Da je stipendija ono što predstavlja podršku mladima, potvrdio je i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

- „Željeli smo još jednom istaknuti činjenicu da su oni učenici generacije i da su u osnovnoj školi uložili puno truda, da su djeca i omladina na koju mi možemo biti ponosni. Želimo im dati poticaj da se obrazuju, da uče, da budu najbolji nasljednici. Prelijepo ih je danas vidjeti i razgovarati s njima i pokazati im da su oni za nas bitni i da su važni za našu zajednicu“, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.