Stiže nova hrvatska serija: Emir Hadžihafizbegović u ulozi nogometnog menadžera

emir
Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović glumit će u novoj hrvatskoj seriji "Prva liga".

 

Vijest o tome podijelio je i sam glumac na svom Facebook profilu uz prigodnu fotografiju sa seta gdje pozira sa svojim kolegama. Kako navodi glumit će jednu od glavnih uloga.

"Prije 14 dana započelo je snimanje dugo najavljivanog serijala "Prva liga", koji će se punu godinu dana emitirati na RTL HR. Povjerena mi je jedna od glavnih uloga i zaista sam sretan da ću biti dio ovog velikog projekta koji će se snimati u Zagrebu, Istri i dijelom na Makarska rivijeri, tačnije u Makarskoj", naveo je Hadžihafizbegović.

Navodi kako mu je pripala uloga menadžera Mirka Stošića i smatra to izazovnim glumačkim zadatkom. Dodao je da će serija imati 140 epizoda, a da na njoj radi čak 78 glumaca.

Osim toga, naveo je da će nastaviti sa svojim radom kao prvakom drame Kamernog teatra 55 te da će svakog mjeseca igrati svoje redovne predstave "Žaba" i "Sjećaš li se Doli Bel".

Hadžihafizbegović ovu ulogu smatra jednim velikim priznanjem i zahvaljuje se RTL televiziji na ukazanom povjerenju.

"Duboko vjerujem da ćemo napraviti veliki regionalni hit, pogotovo što je spiritus movens svih dramskih situacija u seriji fudbal i sve ono što tia igra nosi, kao fetiš, diljem Evrope i svijeta. Neka nam je sretno", napisao je na glumac na kraju svoje objave na Facebooku.

U novoj seriji će glumiti i Frano Lasić koji će također biti u jednoj od glavnih uloga - arhitetku Rudolfa Hermana, a ovo će biti prvi angažman u kojem Lasić i Hadžihafizbegović glume zajedno.

Pored njih uloge su ostvarili i Mia Elegović, Zlatan Zuhrić Zuhra, Nives Clezijus, Slaven Knezović, Tea Šimić, Arija Rizvić, Marko Braić, Filip Juričić, Andrijana Vicković, Ivana Krizmanić i brojni drugi. Serija bi trebala početi s emitovanjem već ove jeseni.