Stiže pomoć Fikretu Abdiću: Vlada Huseina Rošića zadaje konačan udarac državnim službenicima

Home

Stiže pomoć Fikretu Abdiću: Vlada Huseina Rošića zadaje konačan udarac državnim službenicima

Tako će vladajuća struktura izmjenom sadašnjeg Zakona o državnim službenicima i namještenicima u nekoliko odredbi ovog članova zadati udarac zaposlenim u ovom sektoru, tako što će i bez saglasnosti državnih službenika iste PREraspoređivati na pozicije unutar različitih organa.

Vlada Unsko-sanskog kantona na čelu sa premijerom Rošićem uputila je u Skupštinsku proceduru Zakon o državnim službenicima i namještenicima, koji bi se pred zastupnicima trebao naći na sljedećem skupštinskom zasjedanjem.

Tako će vladajuća struktura izmjenom sadašnjeg Zakona o državnim službenicima i namještenicima u nekoliko odredbi ovog članova zadati udarac zaposlenim u ovom sektoru, tako što će i bez saglasnosti državnih službenika iste PREraspoređivati na pozicije unutar različitih organa.

Tako će stranački funkcioneri unutar vlasti (ministri, direktori, itd.) državne službenike i namještenike raspoređivati po svom ličnom nahođenju.

Ovaj Zakon posebno će se svidjeti Fikretu Abdiću kao načelniku općine Velika Kladuša koji terorizira sve one državne službenike koji nisu bliski porodici Abdić i one službenike   koji se protive njegovim ličnim stavovima koji u većini slučajeva nisu u skladu sa Zakonom.Tako će ovaj Zakon legalizirati sve dosadašnje radnje ovog ratnog zločinca koji je inače i u koaliciji u krajiškoj vlasti koju predvodi SDA na čelu sa Huseinom Rošićem.

Detaljnu analizu ovog Zakona i izmjene dosadašnjih članova ovog Zakona  koji legaliziraju kriminal i lopovluk a funkcionere stavlja u povlašteni položaju, donosimo u narednom tekstu.

 

(Izvor: Krajina.ba)

Tagovi
Topic
Objavljeno: Wed, 12/07/2017 - 11:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top