Stiže velika investicija: Ova domaća firma u Cazin ulaže šest miliona KM

.

Poslovna zona Ratkovac u Cazinu jedna je od onih koje se ubrzano razvijaju i u koju stalno pristižu nove investicije. Posljednja vijest koja dolazi iz Cazina, grada koji se ubrzano razvija, jeste da u PZ Ratkovac stiže velika domaća investicija.

ISKORAK

Nedavno su domaće preduzeće “Fiko commerc SF” i predstavnici Grada Cazina potpisali ugovor vrijedan 170.000 konvertibilnih maraka kojim ovo preduzeće kupuje površinu od 6.000 kvadratnih metara na kojima će graditi nove pogone za proizvodnju građevinske limarije.

Prema riječima investitora, ukupna vrijednost ovog projekta iznosit će šest miliona maraka i predstavlja iskorak za domaću firmu koja već uspješno radi dugi niz godina.

Posebno nas raduje što je ovaj put riječ o domaćem investitoru. Naime, domaći investitori su nam posebno vrijedni, a “Fiko commerc SF” već je afirmisano ime u oblasti proizvodnje građevinske limarije i njegovi novi proizvodni pogoni u Poslovnoj zoni Ratkovac prostirat će se na 10.000 kvadratnih metara, poručio je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević nakon potpisivanja ugovora.

Ovom prilikom on je predstavnicima preduzeća zaželio uspješnu realizaciju nove investicije, kojom preduzeće ulazi u novu razvojnu fazu s kojom jačaju sebe kao kompaniju, jačaju domaću privredu, ali i sam Grad Cazin, kojem će donijeti nova radna mjesta i jaču privrednu ponudu.

ZAHTJEVNI POSLOVI

Inače, firma se bavi građevinskom limarijom od 1977. Zanatska radnja 1996. prerasta u preduzeće “Fiko commerc SF” sa deset zaposlenih radnika i od tada kontinuirano raste i razvija se, prenosi BiznisInfo.ba.

Godine 2006. otvorili su Limont - proizvodni pogon kod Vojnića u Republici Hrvatskoj, a opremljeni su i osposobljeni za izvođenje najzahtjevnijih poslova u oblasti građevinske limarije.