Stižu kišni dani: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka

Jutros je u većem dijelu Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro, a u ostatku naše zemlje oblačno i maglovito vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Livno -1; Sokolac 1; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 2; Bihać, Bugojno, Jajce, Prijedor, Sarajevo 3; Stolac 4; Bijeljina, Gradačac, Sanski Most 5; Banja Luka, Brčko, Doboj, Srebrenica, Tuzla, Zvornik 6; Mostar, Trebinje, Zenica 7; Neum 11;

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na protekli period. U Hercegovini i na zapadu zemlje opšta slika će biti ljepša. U unutrašnjosti je moguće duže zadržavanje naoblake, što će kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće. Drugi dio dana će biti ugodniji. 

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati sunčano vrijeme. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, slaba bura. Dnevne temperature od 6 do 12, na jugu od 13 do 17 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva se očekuje razvedravanje. Dnevna temperatura oko 9 °C.

U subotu  u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini. Vjetar slab. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu zemlje vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u Hercegovini. U Bosni slabe padavine. Vjetar slab. U većem dijelu zemlje vjetar južnog smjera. Na cijelom sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor: