Stižu pljuskovi i grmljavina: Kada nam dolazi zahladnjenje?

.
Nešto hladnije vrijeme, temperature ispod 30

 

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 37°C..

 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 37°C.

 

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.