Što je motiv trostrukog ubistva u Sukošanu? Porodica se godinama svađala

Nakon vijesti o stravičnom trostrukom ubojstvu koje se jutros dogodilo u Sukošanu kod Zadra, svi žele znati što je navelo 63-godišnjeg Čedomira Kerana na ovaj zločin.

Zadarski piše kako je Čedomir nekoliko mjeseci bio u mirovini kao bivši radnik Konstruktora. Živio je u obiteljskoj dvojnoj kući koju je dijelio s obitelji svoje sestre. Između njih je prije nekoliko godina došlo do nesuglasica, Čedomir je potraživao pravo na dio kuće svoje sestre u kojoj je 18 godina živjela s obitelji, no ona to njegovo pravo nije htjela priznati. Zbog toga su vođeni dugotrajni sudski postupci, a kulminacija se dogodila prošlog ljeta kad je obitelji Čedomirove sestre zadarska Elektra isključila struju.

Zadarska Elektra je, po nalogu Čedomira kao upisanog vlasnika dijela kuće u kojem se nalazi elektro brojilo, 12. lipnja isključila struju kompletnom objektu čime je u mraku ostavila četveročlanu obitelj, uključujući i 80-godišnju teško bolesnu baku koja je nedavno imala operaciju na srcu.

Odmah idući dan, 60-godišnja žena je podigla tužbu zbog ometanja posjeda isključenjem električne energije u obiteljskom domu, u zgradi čiji je ona dugogodišnji suposjednik. Tražila je tada od suda da donese privremenu mjeru radi sprječavanja nasilja i nastanka nenadoknadive štete te zaštite zdravlja kojom će joj se omogućiti privremeni nesmetani suposjed nekretnine u kojoj živi, a koja uključuje i posjed priključka na električnu energiju. 

No sudac je obavio očevid na licu mjesta u Sukošanu i utvrdio kako obitelj tamo živi zadnjih 18 godina i kako nema drugog doma te gotovo mjesec dana kasnije, 21. rujna, donio rješenje kojim se odbija zahtjev da se struja privremeno priključi. Tako je obitelj Čedomirove sestre živjela više od četiri mjeseca bez električne energije.