Što se sve može dogoditi od pola sata šetanja

Home

Što se sve može dogoditi od pola sata šetanja

DOBRO razmisli: što ti u jednom danu znači 30 minuta?

Pola sata sigurno visiš na internetu, pola sata sigurno provedeš da ne znaš kud bi sa sobom (djecom, partnerom). Pola sata sjediš u automobilu čekajući zeleno na semaforu. Pola sata, dakle, sigurno imate svaki dan pa zato pročitajte malo što sve lijepo možete učiniti za sebe u tih malih pola sata.

Potrošit ćeš minimalno 150 kalorija 

Ne zvuči puno, ali to znači da ćete si za ručak moći priuštiti i kolač, jer znate da ćete ga tijekom polusatne šetnje potrošiti. 

Osjećat ćete se opuštenije 

Bez obzira jeste li odlučili prošetati gradskom gužvom ili prirodom, nakon pola sata šetnje osjećat ćete se relaksirano. Ne hodajte brzo, dajte si dovoljno vremena za laganu šetnju sa svojim mislima. 

setnja

Poboljšat ćete tonus mišića nogu i bedara 

U samo pola sata šetnje svakoga dana sigurno ćete vidjeti rezultate na tonusu vaših nožnih i bedrenih mišića, a ako šetnji pridružite i klasične vježbe za noge (čučnjeve, podizanje), samo dva-tri puta tjedno, rezultati će biti još bolji. 

Smanjit ćete rizik i umanjiti svoje proširene vene 

Dokazano je da redovito hodanje pomaže smanjiti pojavu i bol od proširenih vena, samo pazite da se prije šetnje obujete u udobne cipele. Šetnja će činiti čuda vašim venama, ako ih već imate, spriječit će njihovu pojavu ako postoji mogućnost da ih dobijete (na poslu puno stojite ili sjedite) te će izuzetno dobro raditi za cirkulaciju, ne samo u nogama, već u cijelom tijelu. 
 

setnja

Poboljšat ćete svoju probavu 

Nakon obilnog obroka ne sjedajte na kauč. To je pravo vrijeme za polusatnu šetnju. U tih pola sata vaš će organizam puno brže probaviti teško jelo, a pomoći će organizmu zadržati sve one dobre nutrijente koji vam trebaju. O energiji i kondiciji da i ne govorimo. 

Naići će vam kreativnost 

Ugodna šetnja sa svojim mislima iznjedrit će i jednu važnu društvenu notu - kreativnost. Ako na šetnje idete sami, ne zaboravite sa sobom ponijeti mali notes pa kada vam nešto pametno i kreativno padne na pamet, zapišite dok ste još u blagonaklonom, kreativnom raspoloženju.

Iskoristite šetnju za stvari za koje inače na nalazite puno vremena 

Dok šećete možete samo gledati okolo i razmišljati, a možete i nazvati svoju baku, prijateljicu koju niste jako dugo čuli ili konačno nazvati zubara i ugovoriti pregled. Štošta se može napraviti za sebe u samo pola sata šetnje. 

Inspirirat ćete se za vježbanje 

Nakon što vam pola sata šetnje iz dana u dan već postane pomalo monotono, vjerujte, naići će vam želja da učinite više. Nemojte se čuditi da, iako možda nikada niste bili skloni trčanju, odjednom poželite umjesto šetnje ubrzati korak. Uostalom, sada ćete sigurno već imati puno bolju kondiciju nego onda kada ste ovakvih predivnih pola sata radije provodili pred ekranom.

Tagovi
Objavljeno: Pon, 14/08/2017 - 07:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top