Štrajkuje glađu u COVID bolnici: "Bez rezultata testa ne idem kući"

asd
Marko Jovičić stupio je u štrajk glađu pošto već deset dana čeka da bude testiran poslije terapije u COVID bolnici VMC Karaburma.

On za portal Nova.rs kaže da ne želi da napusti tu bolnicu na sopstvenu odgovornost, kako tvrdi da mu je ponuđeno, pošto ne želi da rizikuje da mu se zdravstveno stanje pogorša i da mora ponovo da prođe kroz "agoniju" koju je prošao prije hospitalizacije.


“Jutros sam stupio u štrajk glađu, i mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru. Želim da dobijem rezultate testa, bili oni pozitivni ili negativni i da znam šta se dešava i da li treba i dalje da budem hospitalizovan ili da idem kući”, rekao je Jovičić.

Prema njegovim riječima, danas se navršilo 30 dana od kada je osjetio prvi simptom virusa i 20 dana od kada je hospitalizovan na VMC Karaburma.

"Prije nego što sam konačno smješten u bolnicu, morao sam da čekam 10 dana na prve rezultate testiranja iz COVID ambulante na Čukarici, da bi potom dobio uput za rendgen na Infektivnoj klinici, odakle su me poslali kući sa tri hemomicina i obrazloženjem da nisam pacijent za njih", priča on.

Dodaje da mu se za nekoliko dana pogoršalo stanje, ali kaže da nije htio da "čeka ponovo u Infektivnoj klinici", već je sve analize obavio sam.

"I kada je pulmolog iz privatne bolnice rekao je da je potrebna hitna hospitalizacija, konačno sam, poslije čekanja koje je trajalo 10 i po sati, primljen na VMC Karaburma”, kaže Jovičić.

Hospitalizovan je 28. juna, da bi poslije 8 do 9 dana bio prebačen u objekat za pacijente sa lakšim simptomima.

"Prije nego što su me prebacili, komandant objekta me je pitao – pošto se dobro osjećam i da ne bi čekao rezultate – da li želim da na sopstvenu odgovornost odem na kućno liječenje. Pošto sam odbio ponudu da odem iz bolnice, prebacili su me u objekat za pacijente sa blažim simpromima, i konačno sam testiran. Ono što se desilo je, međutim, da ni poslije deset dana nisam dobio nikakav rezultat, a rečeno mi je da neće ni stići jer je, po svoj prilici, 'izgubljen', i da sam prvi na redu za ponovno testiranje, što se do danas nije desilo", navodi Jovičić za portal Nova.rs.