Stravična nesreća u BiH: Poginuo 21-godišnjak sletio s Mercedesom

policija
U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u četvrtak u večernjim satima u mjestu Broćanac, u općini Posušje, smrtno je stradala osoba J.B. (2002.) iz Posušja prilikom slijetanja vozila marke ''mercedes''.

 

Dana 18. maja u noćnim satima PU Posušje je obavijestila dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu da se u mjestu Broćanac, općina Posušje dogodila saobraćajna nezgoda kojom prilikom je došlo do samoslijetanja vozila marke ‘mercedes” posljedicom čega je na licu mjesta preminuo vozač istog vozila J.B. (rođen 2002. godine) iz Posušja, dok je suvozač istog vozila B.J. (rođen 1996. godine) iz Posušja, zadobio tjelesne povrede za sada neutvrđenog stepena, a koji je vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Posušje prevezen u CUM SKB-a Mostar na daljnje liječenje-navodi se u saopćenju.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile uviđajne radnje i izuzele vozilo radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminulog po nalogu tužitelja izvršiti obdukcija dana 20. maja.