Subašić: Ratku Mladiću želim zdravlje i da doživi 150 godina!

mladic
Pravomoćna presuda generalu Ratku Mladiću trebala bi biti proglašena do kraja ove godine, a prvostepenom presudom je osuđen na doživotni zatvor

Lažna vijest da je Ratko Mladić, ratni zločinac umro u Haagu nije iznenadila Muniru Subašić, predsjednicu Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa". Ona je odmah i prije medija dobila potvrdu iz Haaga da Mladić nije umro, piše Source.ba.

Izjavila je da Mladiću želi da doživi 150 godina.

- Molim se za njegovo zdravlje, da živi i doživi pravomoćnu presudu i osudu na doživotni zatvor. Da svaku noć vidi oči naše ubijene djece kako molećivo gledaju tražeći milost, ali je on nije imao. Da ga proganjaju, želim mu dug život - kazala je Subašić za novinsku agenciju Patria.

Dodala je da sumnja da je i Slobodan Milošević umro puno kasnije nego što je službeno objavljeno.

- Scenarij mi liči na onaj sa Slobodanom Miloševićem, ali taj im je uspio. Tvrdim da je tek umro 2011. godine u Moskvi. Jedna obitelj čuva taj grob na kojem nije njegovo ime - kazala je Subašić, izražavajući nezadovoljstvo što mediji nisu imali želju da istraže tu temu.

Pravomoćna presuda generalu Ratku Mladiću trebala bi biti proglašena do kraja ove godine, a prvostupanjskom presudom je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, progona muslimana i Hrvata u BiH, teroriziranja civila u Sarajevu... Njegovi odvjetnici su se žalili na presudu, a sin Ratka Mladića u nekoliko je navrata tražio da se njegovog oca prebaci u drugi zatvor ili u bolnicu, jer je teško bolestan.