Sud BiH potvrdio da se Alisa Mutap i ostali brane sa slobode, Muriz Memić po prvi put tvrdi da je Dženan likvidiran

.
16 zaštićenih, 80 salušanih, 166 materijalnih dokaza

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo je žalbu Tužilaštva BiH i potvrdilo odluku da se Zijad Mutap i ostali brane sa slobode, to znači da Zijad Mutap i Hasan Dupovac ostaju u kućnom pritvoru a Alisa Ramić ranije Mutap Josip Barić i Muamer Ožegović imaju obavezu da se redovno javljaju policiji.

 

Osim toga svima im je zabranjeno međusobno kontaktiranje kao i sastajanje sa određenim osobama i svjedocima.

 

-Komentarišuči ovu odluku Muriz Memić otac stradalog Dženana Memića je istakao da je ona neshvatljiva.

Od početka je čudna odluka nisu trebali bit ni pušteni, ali neke stvari su nam jasnije nakon današnje odluke, mislim da je suludo da se oni brane sa slobode, što se njih pet tiče istraga je završena, optužnica je potvrđena, oni ne mogu uticati na tu odluku, svjedoci su saslušani, imamo 16 zaštičenih, 80 saslušanih, 166 materijalnih dokaza, istraga je okončana što se njih tiče, ali neke stvari su nesvatljive da se oni brane sa slobode, jer vidimo da je svakom jasno da se radi o ubistvu, ali ja sad kažem da se radi o likvidaciji, pošto država ovo sve zataškava znači da je Dženan Memić likvidiran.

 

-Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Zijada Mutapa, Alise Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića zbog prikrivanja dokaza u slučaju stradanja Dženana Memića.

 

-Podsjetimo da istraga u slučaju Memić traje več pet i po godina. Dženan Memić je nastradao u februaru 2016 godine u Velikoj aleji na Ilidži, s njim je bila i djevojka Alisa Ramić s kojom je tada bio u vezi.Usljed zadobijenih povreda, preminuo je na KCUS-u.