Sud donio odluku: Albanac koji je ranio dvoje mladih u Štrpcu ostaje u pritvoru

.
U saopćenju Suda se navodi da je sudija za prethodni postupak Odjeljenja za teška krivična djela ocijenio da postoji sumnja da je Azem Kurtaj u Gotovuši kod Štrpca namjerno pokušao da ubije Stefana i Miloša Stojanovića

Osnovni sud u Uroševcu odredio je mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao na dva dječaka srpske nacionalnosti u Gotovuši kod Štrpca, prenosi Koha.

U saopćenju Suda se navodi da je sudija za prethodni postupak Odjeljenja za teška krivična djela ocijenio da postoji sumnja da je Azem Kurtaj u Gotovuši kod Štrpca namjerno pokušao da ubije Stefana i Miloša Stojanovića, pišu Novosti.

Kada je svojim automobilom stigao na ulaz u selo, primijetio je neke građane na kraju puta i da bi ih otjerao, zatrubio je. Ne mogavši ​​dalje, zaustavio je auto i nakon verbalne svađe izvadio je revolver i dva puta pucao nanijevši tjelesne povrede dječaku i mladiću. Oni su prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a potom u bolnicu u Gračanici - navodi se u saopćenju Suda.

Advokat Azema Kurtaja je danas tokom sudskog saslušanja rekao da je njegov klijent na 21-godišnjeg Miloša i 11-godišnjeg Stefana pucao u samoodbrani.

 

Foto:Twitter