Sudarile se komšije, poginuo otac dvoje djece

Home

Sudarile se komšije, poginuo otac dvoje djece


Saobraćajnu nesreću, sudar dva automobila, u kojem je poginuo vozač (38) Volkswagena u utorak u 18.15 sati na cesti u Donjoj Jelsi u Karlovcu skrivila su oba vozača, dok je vozač (24) BMW-a upravljao pripit, utvrđeno je uviđajem.

"Ličnim automobilom BMW pod utjecajem alkohola od 0,53 promila upravljao je 24-godišnjak te se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, uslijed čega je na izlasku iz zavoja udario u osobni automobil Volkswagen kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnjak i koji se također po izlasku iz zavoja nije kretao što bliže rubu kolnika. U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao 38-godišnji vozač dok je 24-godišnji vozač lako ozlijeđen, a 39-godišnji putnik iz njegova vozila teško ozlijeđen – utvrđeno je uviđajem kojim je rukovodila županijska državna tužiteljica u Karlovcu, a za kojeg će se provesti sva potrebna vještačenja i o cijelom događaju bit će obaviješteno nadležno državno tužilaštvo."

Odmah nakon tragedije, na mjesto nesreće okupili su se brojni mještani.

Među njima je bio i otac teško ozlijeđenog mladića koji je upozorio kako su na tom dijelu ceste nesreće česte i teške, da je taj dio preopterećen prometom, pa se tako nedavno i u blizini, kod škole dogodila saobraćajna nesreća sa smrtnom posljedicom. Izrazio je žaljenje za poginulog muškarca, a za svoga sina je kazao kako je njegova supruga s njim u bolnici, jako je zabrinuta jer se još čekaju rezultati bolničkih pretraga.

"Čuo sam strašan tupi udarac. Sudarili su se komšije, a ovaj koji je poginuo ima i dvoje djece, strašna tragedija" , rekao je mještanin.

"Snažno je udarilo. Izišla sam van, već je sve bilo gotovo. Mladić u VW-u je poginuo, a u BMW-u su bila dvojica mladića. Ovdje se često događaju nesreće, vozači brzo voze, no ovako teške nesreće nije bilo u skorije vrijeme" ,rekla je mještanka.

sudar karlovac

Mještanin koji živi u neposrednoj blizini mjesta nesreće izjavio je kako je na tom mjestu zavoj dosta blag, ali nepregledan i loše izveden jer “vuče” auto na suprotnu stranu kaolovoz.

"Na tom mjestu svi vozači jednostavno sijeku zavoj, dogodi se pokoji sudar i samo je bilo pitanje vremena kad će se dogoditi tragedija" ,kazao je.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 05/07/2017 - 10:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top