Bihać: Gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio sestre Ajnu i Adnu Ramakić, osvajačice zlatnih medalja na državnom i evropskom prvenstvu

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas sestre Ajnu i Adnu Ramakić, članice KBS Pokoj i osvajačice zlatnih medalja na državnom i evropskom prvenstvu.

Ove hrabre djevojčice zajedno sa svojim roditeljima ove godine ostvarile su zapažene rezultate ostvarivši vrhunske rezultate  na Tae Kwon Do European Championship- ITF tradicionalni TKD, održanom u Cittanovi u Hrvatskoj.  Na prvenstvu je Ajna postala  evropski prvak u svojoj kategoriji do -45 kg, dok je  Adna postala evropski prvak u kategoriji do 30 kg.

Ajna je također na državnom prvenstvu prije nekoliko dana postala državni prvak u kategoriji mlađih kadeta do 42kg, a u narednom periodu putuje na Evropsko prvenstvo u Mađarsku.Uspjeh je ostvarila i njena mlađ sestra Adna, koja je također postala državna prvakinja u kategoriji mladi kadeti do 28kg.

Ovo je jedan od meni najdražih prijema jer sam imao priliku gostiti dvije mlade djevojke koje su borci u sportu, ali su borci i u životu. Njihovi roditelji dio su ove divne priče i iskrene čestitke na ovom velikom uspjehu koji vjerujem neće biti i zadnji uspjeh naših Ajne i Adne“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Izvor: