Šukalo: Prestanite s režimskim lažima o slučaju ''Dragičević''

Otac ubijenog Davida Davor Dragičević nestao je u noći 30. decembra, a za njim je raspisana potjernica.

Bivši poslanik u NSRS Adam Šukalo (PDP) na svom Facebook profilu objavio je pismo upućeno vlastima Republike Srpske optuživši ih za skrivanje ubica Davida Dragičevića. 

Podsjećamo, otac ubijenog Davida Davor Dragičević nestao je u noći 30. decembra, a za njim je raspisana potjernica. Jučer je priveden i Draško Stanivuković (PDP), koji se još nalazi u pritvoru.  

Pismo Adama Šukala prenosimo u cijelosti:

- Kad završite ovaj propagandni rat koji dobivate, kad završite sa zamjenom teza i tzv. državnim udarom, onda ćete morati odgovoriti sljedeće:

Šta je s istragom u slučaju ubistva i zločina nad Davidom Dragičevićem?

Koje su konkretne istražne radnje poduzete od početka jula 2018. godine kada je Okružno tužilaštvo izdalo naredbu o provođenju istrage u slučaju ubistva Davida Dragičavića? 

Šta je Tužilački savjet BiH uradio nakon činjenice da je Osnovni sud u BL odbacio zvaničnu verziju Okružnog tužilaštva koja je opisana naredbom vezano za kretanje Davida u kobnoj noći (kuća Rađena)?

Koja je sada tužilačka verzija slučaja ubistva Davida Dragičevića? 

Zašto šutite?

Odgovorite!

Ako ne odgovorite, onda je jasno da ste sve ovo od 25. 12. 2018. godine uradili da biste skrenuli pažnju sa slučaja i svu pažnju usmjerili na vaš plan inkriminacije grupe PZD, Davora Dragičevića i svih koji ih podržavaju!

Taj plan ste imali i na famoznoj pres-konferenciji MUP-a RS, ali i 10. maja 2018. godine na posebnoj sjednici NSRS na kojoj je Lukač javno inkriminirao Davida Dragičevića, za šta do danas nije odgovarao!

Sve vaše laži i zamjene teza proteklih dana uopće nemaju dokaze u vidu bilo koje fotografije ili videomaterijala.

Postoje samo vaše laži, a u procesnom smislu vaš slučaj uopće ne postoji, kao što ne postoji zvanična tužilačka istraga.

 

Postoji samo progon od Lukačevog MUP-a i propaganda na režimskim medijima.

Kad sve ovo prođe, treba protiv vrha MUP-a podnijeti čitav niz krivičnih prijava za nekoliko krivičnih djela koja su počinili od 25. decembra do danas.

U narednim objavama ću taksativno opisati koja su to krivična djela koju su ovih dana načinili pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Stop režimskim lažima!