Sukobi unutar SDS-a, nezadovoljni članovi stranke iz Čelinca najavljuju protest

Član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Goran Tubak izjavio je Srni da ne isključuje mogućnost da nezadovoljni članovi te stranke iz Čelinca organizuju proteste ispred stranačkog sjedišta u Banjoj Luci, ukoliko predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ne povuče odluku o raspuštanju Opštinskog odbora Čelinac.

Odluka o raspuštanju Opštinskog odbora SDS-a Čelinac, na čijem čelu je bio Tubak koji je na lokalnim izborima održanim 2016. godine imao najbolji pojedinačni rezultat u banjalučkoj izbornoj jedinici, donesena je krajem prošlog mjeseca, a za povjerenika je imenovan Dragan Mektić iz Prnjavora.

Tubak je rekao da su o raspuštanju Opštinskog odbora SDS-a u Čelincu obaviješteni putem e-maila i da je u obrazloženju navedeno da je to učinjeno zbog konsolidacije stranke i neaktivnosti ovog odbora, iako su ostvarili najbolji rezultat u cijeloj izbornoj jedinici. 

"Jedan od razloga za takvu odluku stranačkog vrha SDS-a je namjera Govedarice da mjesto na listi u Izbornoj jedinici dva, koju čini 11 krajiških opština, pripadne generalnom sekretaru stranke Igoru Ostojiću iz Bijeljine, koji se, prema našim informacijama, u međuvremenu fiktivno prijavio na adresu u Banjoj Luci", izjavio je Tubak.

On je dodao da će o ostalim razlozima za raspuštanje Opštinskog odbora govoriti danas na konferenciji za novinare u 13:00 sati u Čelincu.