Sunčan subotnji dan izmamio Sarajlije vani: Kafići i šetališta vrve ljudima

Sarajevo
Sunčan dan izmamio je građane Sarajeva iz njihovih domova, pa tako ove subote ulice, kafići i šetališta prepuna su ljudi. Također, poboljšana epidemiološka situacija doprinosi današnjoj gužvi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

 

Sarajevska šetališta ispunjeni su šetačima koji uživaju u dugoočekivanom sunčanom danu, s obzirmom na izrazito hladno i kišovito proljeće.

Poboljšana epidemiološka situacija Kantonu Sarajevo omogućila je djelimično popuštanje mjera pa su odnedavno otvoreni i ugostiteljski objekti.

Sarajlije s toga osim u šetnji mogu uživati i subotnjem druženju u baštama kafića, ali i u unutrašnjosti.

Treba istaći da su i dalje na snazi pojedine mjere kao što je ogrančen broj gostiju i dezinfekcija u ugostiteljskim objektima. Također, posjetitelji su dužni poštovati propisanu socijalnu distancu i nositi zaštitne maske.

Temperatura u Sarajevu danas je dostigla 17 stepeni, a lijepo i toplo vrijeme prognozirano je i drugog dana vikenda. Tako da će i sutra zasigurno ulice glavnog grada biti ispunjene šetačima.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 74 dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 123.