Sunovrat princa Endrjua: Tužba žene sa „Ostrva orgija“ je njegov kraj

Adsa
Zahvaljujući hrabroj Virdžiniji Džufri, koja je britanskog princa tužila njujorškom sudu, ovaj slučaj konačno će dobiti i sudski epilog

Slučaj "Ostrvo orgija" Džefrija Epstajna, milijardera optuženog za pedofiliju, šokirao je cjeli svijet, prenosi Nova.rs.

On se prema policijskim izveštajima u zatvoru ubio i iza sebe ostavio gomilu djevojaka kojima je uništio život. U cijeli slučaj umiješani su mnogi ugledni i moćni ljudi, među kojima je i britanski princ Endrju.

Zahvaljujući hrabroj Virdžiniji Džufri, koja je britanskog princa tužila njujorškom sudu, ovaj slučaj konačno će dobiti i sudski epilog.

 

Žrtvi bilo 17 godina

Naime, ona tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gdje je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, koji ju je, prema tim navodima, zlostavljao. Prema njenim riječima, Endrju ju je napastvovao u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, što on još uvijek uporno negira.

Njena tužba pred sudom u Njujorku poziva se na Zakon o žrtvama djece iz 2019, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače zbog navoda koji su zastarili tokom jednogodišnjeg perioda, ali je taj rok produžen do 14. avgusta ove godine zbog pandemije koronavirusa.

U tužbi se navodi da je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksulani odnos Džufri, koja se tada zvala Virdžinija Roberts, u londonskoj kući Epstajnove saradnice Gizlejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Djevičanskim ostrvima.

-Doživljavao je ekstazu dok se koncentrisao tokom seksualnih odnosa na moje nožne prste, i bilo je to najdužih 10 minuta u mom životu - ispričala je žrtva Virdžinija Roberts, koja je imala samo 17 godina kada je preživljavala zlostavljanje u okrutnom pedofilskom lancu.

Ona je također navela i da je drugi sin kraljice Elizabete imao lutku nalik sebi u prirodnoj veličini. Kako kaže lutku je koristio tokom seksualnih odnosa.

-Bilo im je lako da dobiju zabavu koju su htjeli. Sjela sam princu u krilo i on je počeo da dodiruje moje grudi prvo rukom od lutke, a zatim svojom - ispričala je Roberts, kako su prenijeli britanski mediji.

 Ona je iznijela i niz drugih šokantnih detalja.

 

Niz šokantnih detalja

-Nije dugo trajalo, koliko se sjećam. Bilo je odvratno. Brzo je završio, ustao je i zahvalio mi. Ja sam ostala na krevetu, posramljena. Osjećala sam se prljavo i odmah otišla na tuširanje - dodala je.

Prema njenim riječima, sve se odvijalo u „kući strave“.

Ako su na Dvoru možda i mislili da će se skandal s vremenom utišati, s obzirom na to da su princa Endrjua, vojvodu od Jorka, razriješili samo kraljevskih dužnosti, ali on i dalje nosi kraljevsku titulu i u nasljednom je redu za tron, sada se čini da se drama tek zahuktava.

Iako od kada je javnost saznala za „Ostrvo orgija“, od početka znalo da je na njih odlazio i princ Endrju, tek nakon hapšenja Gilejn Maksvel, dugogodišnje prijateljice Epstajna, zbog podvođenja maloljetnih lica stvoren je pritisak javnosti i nadležnih organa da Endrju konačno ozbiljno porazgovara sa FBI o optužbama.

Princ, doduše, nije poricao da mu je Gilejn Maksvel bila dugogodišnja prijateljica i da ga je ona upoznala sa Epstajnom, ali se baš potrudio da javnost ubijedi da nije imao ništa sa orgijama i seksualnim iskorištavanjem djece.

U javnosti su se pojavila i dokumenti koji sadrže i tvrdnje da je princ Endrju pokušao da lobira u SAD za Epstajna kako bi dobio što povoljniju nagodbu u sudskom procesu koji se vodio zbog podvođenja i prostituiranja djece 2008. godine.

U jednom intervjuu za BBC priznao je da jeste možda za osudu to što je boravio u Epstajnovoj kući, koji je u to vrijeme bio osuđivani seksualni prestupnik, i dodao da je to „bilo pogrešno“ što je radio, ali da je fotografija sa ženom koja ga je optužila da je spavao sa njom kod Epstajna, Virdžinija Đufri koja je u to vreme bila maloljetna, montirana.

 

Princ priznao poznanstvo

On je, rekao da je, te večeri baš vodio kćerku u piceriju, a to inače nikada ne radi, pa se zato dobro sjećao toga gdje je bio. Za sliku na kojoj se vidi s Epstajnom u Central parku 2010. godine, princ Endru nije imao mnogo argumenata.

-Preispitivao sam sebe zašto sam išao i šta sam radio i da li je to bilo ispravno uraditi. Iz ovog ugla, išao sam tamo s jednom svrhom, da mu kažem to jer je bio osuđen, da je bilo neprikladno da nas viđaju zajedno – naveo je princ.

Dodao je da mu je djelovalo „kukavički“ da to obavi preko telefona. Poslije tog dana, nikada više nije video Epstajna.

Govorio je i da žali zbog povezanosti s američkim finansijerom.

 

Šta je „Ostrvo orgija“

Po tvrdnjama mnogih Epstajn je sam dao nadimak ostvrvu na Karibima na koje su odvođene djevojčice.

Epstajn je, prema pisanju medija, sa ostrva vodio svoje misteriozne ofšor kompanije, a Malo ostrvo Svetog Džejmsa brzo je dobilo interni nadimak „Malo ostrvo Svetog Džefa“, a mještani su ga, ipak, nazivali „Pedofilsko ostrvo“.