Supa od krompira je kremasti obrok koji će zasititi cijelu porodicu

Ova jednostavna supa će ubrzo postati favorit cijele porodice a može se jesti za ručak i večeru. Za pripremu vam je potrebno sat i 15 minuta, a sa ovim receptom možete napraviti četiri zdjelice supe.

Pripremite četiri velika krompira, jednu malu kašiku soli, jednu šoljicu pavlake, a za preliv koristite rendani sir, crveni/bijeli luk i slaninu. Dvije trećine čaše napunite običnim brašnom i pripremite šest manjih čaša mlijeka.

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, a krompire izbušite viljuškom te ih pecite jedan sat dok ne postanu mekani. Zatim ih ostavite da se ohlade, ogulite ih i izgnječite u jednoj posudici. 

2. U velikoj posudi za supu pomiješajte mlijeko i brašno te miješajte dok ne napravite glatku smjesu. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne stvrdne, što bi trebalo trajati oko osam minuta. Zatim dodajte krompir, sir i sol. Nastavite miješati dok se sir ne istopi.

3. Dodajte pavlaku i luk, nastavite kuhati na laganoj vatri ali obratite pažnju da ne prekipi. Zatim prespite supu u posudice i pospite prelivom od luka, slanine ili sira. 

Servirajte toplo!