Supruga ruskog vojnika: Možeš silovati Ukrajinke, ali koristi zaštitu

321

RUSKI servis Radio Slobodna Europa (RSE) i Schemes (istraživački projekt ukrajinskog servisa RSE) proveli su istragu telefonskog razgovora u kojem je ruska državljanka kazala svome suprugu vojniku da smije silovati Ukrajinke.

Istraga je utvrdila da su Roman Bajkovskij (27) i njegova supruga Olga Bajkovskaja, djevojačkog prezimena Pinjasovaja, tijekom razgovora koji su 12. travnja presrele ukrajinske službe, razgovarali o silovanju Ukrajinki.

„Da silujem i da ti ništa ne kažem?“

Ovako je zvučao njihov telefonski razgovor:

Bajkovskaja: Dakle, siluj Ukrajinke. I nemoj mi ništa govoriti. Razumiješ? (smijeh).

Bajkovskij: Da silujem i da ti ništa ne kažem?

Bajkovskaja: Da, bitno je da ne znam za to (smijeh).

Bajkovskij: Znači smijem?

Bajkovskaja: Da, smiješ, ali nosi zaštitu.

RSE i Scheme dobili su telefonske brojeve para od izvora u ukrajinskim sigurnosnim službama te putem njih pronašli profile Bajkovskog i njegove žene na društvenim mrežama, navodi Radio Slobodna Europa. Na fotografijama s društvenih mreža se vidi da je Roman Bajkovskij pripadnik ruskih oružanih snaga.

Negirali da razgovarali o silovanju

RSE je kontaktirao Bajkovskog, koji je potvrdio svoj identitet i rekao da se nalazi u Sevastopolju, krimskoj luci u kojoj je sjedište ruske crnomorske flote, ali je porekao da je sudjelovao u navedenom razgovoru.

Olga Bajkovskaja je potvrdila da je njezin suprug bio u Sevastopolju, dodavši da je bio ranjen i da se sada nalazi u bolnici. Ni jedno ni drugo nisu htjeli odgovoriti na ostala pitanja.

No, unatoč tome što su Bajkovskij i njegova supruga negirali da su putem telefona razgovarali o silovanju Ukrajinki, istraga RSE-a i Scheme je utvrdila da se njihovi glasovi podudaraju s onima koje su snimile ukrajinske sigurnosne službe.

Čak i da se radilo o šali, odnosno o šaljivom razgovoru, snimka telefonskog poziva pojavila se usred sve većeg broja navoda ukrajinskih žena da su ih tijekom invazije silovali ruski vojnici, zaključuje Radio Slobodna Europa.

Foto: Društvene mreže