Sutkinja Lejla Numanović odbila zahtjev za zabranu prilaska, dio rješenja kopirala iz drugog predmeta

.
Nermin Sulejmanović, odranije poznat policiji, snimao je u petak, 11. augusta, ubistvo svoje bivše supruge Nizame Hećimović, a zatim ubio još tri osobe. Jednoj osobi se ljekari na UKC Tuzla još uvijek bore za život.

 

Sulejmanovića je Nizama Hećimović početkom jula ove godine prijavila zbog nasilja u porodici i od nadležnih institucija tražila zaštitu od supruga nasilnika.

Sud u Gradačcu je odbio prijedlog MUP-a Tuzlanskog kantona da Sulejmanoviću odredi zabranu prilaska.

Sutkinja koja nije zabranila da Nermin Sulejmanović prilazi Nizami Hećimović je dio rješenja u ovom predmetu prekopirala iz drugog slučaja. Zatim je Sulejmanović ubio suprugu, a nakon toga još tri osobe.

Portal Istraga.ba saznaje da je Nizama ovog ljeta uspjela pobjeći iz njihove zajedničke kuće sa devetomjesečnom bebom, a početkom augusta, sa modricama na licu i tijelu, pomoć je tražila od policije Tuzlanskog kantona. Bojala se da svjedoči i samo je tražila pomoć.

Policija je 7. augusta od Općinskog suda u Gradačcu zatražila da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak supruzi Nizami.

“Odbacuje se zahtjev MUP-a TK za izricanje predložene zaštitne mjere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja”, presudila je sutkinja iz Gradačca Lejla Numanović.

U obrazloženju se vidi da je Numanović pomiješala druge slučajeve nasilja u porodici sa ovim slučajem.

U dijelu rješenja odjednom se pojavljuje izvijesni Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umjesto imena Nermina Sulejmanovića, a da je zaista riječ o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Četiri dana kasnije, u petak 11. augusta, Sulejmanović je upao u kuću Nizaminog tetka gdje se ona skrivala s djetetom. Nizamu je oteo i odveo na vikendicu u blizini Gradačca, a onda je uključio prijenos uživo na Instagramu u kojem je snimljeno i ubistvo.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u petak je saopštilo da je Sulejmanović i prije tri dan bio prijavljen za nasilje u porodici.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.