Sutra počinje „Cazinski sajam“: Preko stotinu izlagača, svježa domaća hrana i još puno sadržaja

U naredna tri dana u Cazinu se održava 18. Kantonalna izložba stočarstva „Cazinski sajam“. Na Trgu zlatnih ljiljana sutra će se predstaviti preko stotinu domaćih i gostujućih izlagača na čijim štandovima će se naći domaći i organski proizvodi, rukotvorine i sl.

Zvanični dio programa počinje od 10 sati kada će sajam posjetiti prvačići i polaznici cazinskih obdaništa kojima će i ove godine biti poslužen doručak.    Drugi dio programa održava se od 16 sati kada će se održati takmičenje za izbor najbolje spremljene masnice odnosno maslenice, a u nastavku ovog dijela programa predstaviće se članice Kulturno- umjetničkog društva „Stijena“ sa pripremom čitavog niza domaćih krajiških jela koja će se prodavati po simboličnim cijenama. U ovom dijelu programa će nastupiti i mladi članovi KUD Stijena, a predstaviće i neke od starih krajiških običaja.

U subotu, uz izlagače, građani će moći posjetiti još jedan zabavni  dio program koji će izvesti kulturno- umjetnička društva Hasan Mujezinović i Liskovac, od 12 sati.

Istoga dana se u poslijepodnevnim satima na gradskom igralištu Alinac održava izložba pasa. Riječ je o državnoj izložbi na kojoj se predstavljaju brojne različite rase pasa s područja cijelog Unsko- sanskog kantona.

U nedjelju je, kao i uvijek, tradicionalna stočna izložba koja se održava na stočnoj pijaci u Slatinu od 10 sati.

S obzirom da se u naredna tri dana očekuje i lijepo vrijeme, puno je razloga da svakako posjetite događanja na „Cazinskom sajmu“ jer će se u tri dana ove manifestacije za svakog naći po nešto.