Sutra razgovori o Dodikovom obezbjeđenju

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH sutra će u Sarajevu razgovarati sa rukovodstvom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela o iznalaženju rješenja o načinu obezbjeđenja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izjavio je zamjenik predsjednika ovog odbora Enes Obralija.

Sastanak će biti održan u 11 časova u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, a povod je dopis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u kojem izražava namjeru da obezbjeđuje Dodika.

"Fokus našeg interesovanja jeste da, prije svega, bude osigurano adekvatno obezbjeđenje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u skladu sa zakonima u BiH i da vidimo šta je na tom planu učinjeno, odnosno da li je šta Direkcija preduzimala. Cilj nam je da vidimo kako je moguće što hitnije riješiti to vrlo ozbiljno pitanje", istakao je Obralija.

On je saopštio da Nezavisni odbor nije imao kontakata sa MUP-om Republike Srpske, jer nije nadležan da na bilo koji način tretira entitetske MUP-ove, pošto nezavisni odbori postoje u entitetima i na nivou kantona.

Prema njegovim riječima, zavisno od toga kakve će informacije članovi Nezavisnog odbora dobiti na sastanku sa predstavnicima Direkcije, biće poznato da li će ove sedmice biti održana i sjednica Nezavisnog odbora o ovom pitanju.