Sutra u Cazinu snimanje razglednica u povodu Dana Grada

Cazin
Snimanje razglednica Cazina u povodu Dana Grada sutra od 18 sati

Zbog epidemije i svih mjera Federalnog štaba Civilne u ovoj godini nema velikih okupljanja niti tradicionalnih manifestacija. Obilježavanje Dana Grada Cazina takođe, je usklađeno s važećim mjerama i uvjetima zbog čega su izostali tradicionalni sportski događaji i koncert u centru grada. Kako ova godina ne bi bila upamćena samo po lošim okolnostima koje je izazvala epidemija i kako bi se iz sadašnjih prilika izvuklo ono najbolje, ovo vrijeme će biti iskorišteno za snimanje nekoliko spotova ili razglednica Cazina. 

 Tako će sutra od 18 sati na Centralnom spomen- obilježju šehidima i poginulim borcima biti snimljena posebna izvedba „Šehidskog rastanka“ u interpretaciji cazinskog slavuja IsakaMalkoča.  Odmah potom, u centru grada, jednu od najstarijih pjesama o našem gradu „Cazin grade, hej lane“, snimit će mlada i talentirana Đula Velić.  

 Na lokacijama oko fontane i kružnog toka, svoje kratketreninge će izvesti cazinski gimnastičari, džudisti, karatisti i najmlađi nogometaši, a u maloj šetnji gradom će učestvovati i planinari te cazinski biciklisti. 

 Za potrebe snimanja će i članovi KUD „Hasan Mujezinović“ izvesti jednu od svojih koreografija u paviljonu ispod Starog grada Cazin. 

 Snimanje i montažu spotova i razglednica Cazina obaviće RTV Cazin i ekipa VP Photography. 

 Građani mogu pratiti sve ove aktivnosti, ali uz poštivanje mjera koje nalaže epidemiološka situacija, a bitno je istaknuti da svaka od pomenutih tačaka neće trajati duže od deset minuta pa je i mogućnost okupljanja velikog broja ljudi na jednom mjestu smanjena na minimum. 

 Dakle, ukoliko želite čuti i vidjeti uživo neke od ovih izvedbi prošetajte gradom između 18 i 19 sati i obavezno se pridržavajte mjera opreza.