Suze i bol nadvili se nad Zavidovićima: Ismeta i Ramiz bili zajedno u bolnici, preminuli u samo nekoliko dana

asd
Da je smrt bliža nego kragna oko vrata shvatimo svaki put kada čujemo da nam je neko drag napustio ovaj svijet.

Nakon agresije do prošle godine, kada se pojavila pandemija koronavirusa, nismo tako često mogli čuti vijesti o iznenadnom, brzom gubitku rodbine, prijatelja, poznanika…

Porodice su se raspadale zbog nevidljivog neprijatelja koji, nažalost, i danas uzima danak, odnosi živote.

Zavidovićani dugo ne pamte veću porodičnu tragediju nego onu koju je ovih dana doživjela porodic Mehić. U samo nekoliko dana od posljedica koronavirusa preminuo je prvo Ramiz, pa onda njegova supruga Ismeta.

Ramizu, koji je preminuo u 68.godini života, dženaza je obavljena u ponedjeljak, a dva dana kasnije odnosno danas u 65.godini života, preminula je njegova supruga.

Oboje su prije desetak dana osjetili zdravstvene tegobe te im je brzo potvrđeno prisustvo koronavirusa. Kako se sve zakomplikovalo, Ramiz i Ismeta su hospitalizitani u KB Zenica.

Tamo se prvo Ramizu još više pogoršalo stanje pa je priključen na respirator. Preminuo je nekoliko dana kasnije. Ista sudbina, nažalost, zadesila je i njegovu suprugu.

Ramiza i Ismetu Zavidovićani poznaju kao bračni par koji je uvijek živio lijepim životom. Bili su, vele nam Zavidovićani, i veliki veseljaci, posebno Ramiz koji je nebrojno puta umijećem vještog vladanja harmonikom, mnoge uveseljavao, vraćao im osmijeh na lice.

O njima će uvijek pričati i spominjati ih kao dobre komšije, vrijedne domaćine koji su poslije dugogodišnjeg radnog vijeka uživali su u lijepom penzionerskom životu.

Ismeta će biti ukopana sutra u mjestu Potklečje kod Zavidovića.

Iza njih su ostali kćerka Almedina, sin Adnan, unučad, brojna utučena rodbina, prijatelji, poznanici.