Dodik: Nemojte da mi pričate o ustavnosti, sve čelne funkcije drže muslimani

Nakon otkazane sjednice, novinarima su se obratili Šefik Džaferović i Željko Komšić. Milorad Dodik je otišao iz zgrade Predsjedništva BiH, i u toku je njegova konferencija za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je rekao kako mu je drago što su sa svih nivoa pozitivno reagirali kada su lideri potpisali sporazum 5. avgusta, kritizirajući pozivanje svojih kolega iz Predsjedništva BiH na „zakone i ustavnost“.

- Da li je ustavno da jedna ličnost bude predsjedavajuća Vijeća ministara BiH i Predstavničkog doma i nemojte više da pričate o ustavnosti – kazao je Dodik. 

Naveo je i kako su derogirana prava Srba i Hrvata, navodeći da sve čelne funkcije u državi „drže muslimani“.

- U ovom trenutku sve čelne funkcije drže muslimani. Zvizdić je predsjedavajući Predstavničkog doma i Vijeća ministara BiH, Bakir Izetbegović je predsjedavajući Doma naroda BiH. Željko Komšić je predsjedavajući Predsjedništva BiH. To je uzurpacija na štetu Srba i Hrvata – kazao je Dodik.

Dodik je naglasio i kako u ovom trenutku mnoge institucije ne funkcioniraju te da Predsjedništvo BiH pokušava da nešto radi.

- Situacija je svih ovih mjeseci mirna, to znači da nam nisu ni potrebne „zajedničke institucije – kazao je Dodik za Dnevni avaz.

  •  
Image