Sve je spremno za „Kladuško ljeto 2021“; Sutra otvor

.

 

Od sutra (četvrtak, 22. juli) pa do 07. augusta Velika Kladuša biće mjesto brojnih dešavanja, susreta i druženja koja će omogućiti manifestacija „Kladuško ljeto 2021“. 19 dana koliko će trajati ovogodišnje „Kladuško ljeto“ ponudiće posjetiocima preko 20 raznih kulturno-zabavnih, sportskih i drugih sadržaja.

Grad je već danima ukrašen i dekorisan, kao i  Park Omladinske radne brigade „7 Sekretara SKOJ-a i Trg mladih gdje će se održavati većina sadržaja. Postavljene su bine u Parku i na Trgu mladih na kojima će gostovati kladuški i gostujući muzičari. I prodajne kućice i štandovi su postavljeni u Parku na kojima će velikokladuški ugostitelji, slastičari i poljoprivredni proizvođači posjetiocima nuditi i prodavati svoje usluge i proizvode.

Prema riječima članice Organizacionog odobra Edine Abdić Pleho, sve je spremno da nakon godinu dana pauze građani i svi oni koje put nanese u Veliku Kladušu, uživaju u još jednom nezaboravnom „Kladuškom ljetu“, a to im garantuju brojni sadržaji.  Kao i tokom prijašnjih manifestacija i tokom ovogodišnje uži dio grada, odnosno centar biće zatvoren za saobraćaj. Abdić Pleho je pozvala građane da sutra u 20:30h na Trgu mladih prisustvuju otvoru manifestacije, ali i da prisustvuju svim drugim sadržajima.

„Kladuško ljeto 2021“ otvoriće sutra koncert grupe „The Horoscope bend“ & Osman Seferović na Trgu mladih, a  zatvoriće ga 18. Krajiški teferič „Velika Kladuša 2021“, i specijalna gošća, poznata bh. pjevačica sevdalinki i narodne muzike Hanka Paldum. Osim navedenog, program manifestacije nudi između ostalog i koncert Indire Forza (ex Colonia), „Krajišku sofru“ sa tradicionalnim jelima, folklorom i prezentacijom rukotvorina uz koncert Merse Miljković, predstave za djecu kao i turnir u uličnoj košarci i malonogometne turnire.