Svećenik s Hvara optužen za zlostavljanje curice: U pismu ju je molio za oprost

ZBOG kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te bludnih radnji splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 72-godišnjeg hvarskog svećenika, inače vjeroučitelja žrtve, a optužnicom ga se tereti da je djevojčicu zlostavljao više puta u duljem vremenskom razdoblju.

Na splitskom Općinskom sudu suđenje u tom predmetu trebalo bi početi početkom sljedeće godine, i to pred sucem za mladež. Za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina predviđena je kazna zatvora od jedne do tri godine zatvora, a za kazneno djelo bludne radnje do osam godina zatvora.

Nakon što je cijeli slučaj prijavljen, sud je hvarskom župniku M.Z odredio mjeru opreza, mora se jednom tjedno javljati načelniku policijske postaje, zabranjeno mu je približavanje maloljetnoj žrtvi, te s njom, danas 15-godišnjakinjom, ne smije uspostavljati i održavati bilo kakve veze. 

Pisao obitelji

Svećenik iz Starog Grada je nakon svega u pismu obitelji izrazio žaljenje zbog svega i zatražio oprost, navodeći kako ne može sam sebi objasniti što ga je navelo na takvo postupanje. Suspendiran je, a uz to su mu zabranjene sve crkvene službe.

Uhićen je i priveden u svibnju, a sudac istrage ga je uz spomenutu mjeru opreza pustio da se brani sa slobode, iako je Općinsko državno odvjetništvo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tražilo istražni zatvor