Šveđani donirali vatrogasno vozilo Bosanskom Petrovcu

Dugo se pričalo o donaciji vatrogasnog vozila za Bosanski Petrovac od Švedskog grada Orebra. Naime,pokretač inicijative za vatrogasno vozilo je Muharem Terzić,petrovčanin koji već dugo živi u Orebru.

Nakon puno truda i zalaganja Muharema i drugih petrovčana koji su skupili dio sredstava kako bi danas u Bosanski Petrovac stiglo vatrogasno vozilo sa svom pratećom opremom:agregat,hidro pumpe,hidraulične makaze i kliješta,protivpožarna odjela i šljemovi,motorna pila,pile za željezo,i druga vrijedna oprema.

Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuo se načelnik Općine Bosanski Petrovac Dejan Prošić sa svojom ekipom,koji su ugostili četvoricu švedskih vatrogasaca,koji si svoje znanje i iskustvo prenijeli na petovačke vatrogasce. Načelnik je gostima uručio zahvalnice i poklone ,te mnogobrojne građane koji su prisustvovali prijemu počastio tortom.

Čast mi je i zadovoljstvo što smo na ovaj način pomogli svojim petrovčanima kojima je vozilo bilo prijeko potrebno”,kazao je Muharem Terzić,te istakao da su gosti oduševljeni gostoprimstvom, prirodom i toplom dobrodošlicom građana Bosanskog Petrovca.

Načelnik Dejan Prošić kazao je” da ga raduje zvuk sirene a da nije u pitanju požar već dolazak vatrogasnog vozila kojeg su iz Orebra dovezli:Thomas Eriksson,Tomas Linstrom,Mikael Gustafsson,Krister Johansson,ekipa vatrogasaca koja je presretna što su učesnici ovog projekta”.

Ostatak dana je planiran za obilazak prirodnih ljepota Bosanskog Petrovca,a sutradan odlazak u Sarajevo u obilazak glavnog grada Bosne i Hercegovine i povratak u Orebra sa puno lijepih utisaka a sve u organizaciji načelnika Općine Bosanski Petrovac.