Svijeće za pravdu i istinu zapaljene i večeras: Nastavlja se borba za našu djecu

Građani Banja Luke i večeras su se okupili u porti Hrama Hrista Spasitelja kako bi zapalili svijeće u čast ubijenog Davida Dragičevića.

Ovo je 294. noć kako se članovi grupe Pravda za Davida skupljaju u porti Hrama Hrista Spasitelja kako bi zapalili svijeće za pokojnog Davida Dragičevića, kako javlja RadioSarajevo.ba

Članovi grupe Pravda za Davida već se skoro 300 dana bore kako bi se otkrile ubice Davida Dragičevića i kako bi se procesuirali odgovorni za njegovo ubistvo, ali i svi koji su sudjelovali u pokušaju zataškavanja, što su ponovili i na nedavnoj konferenciji za medije održanoj u Banjoj Luci.

Ni danas sa građanima Banja Luke nije bilo Davora Dragičevića koji je nestao 30. decembra nakon protestne šetnje grupe Pravda za Davida. Javio se putem Facebooka sa nepoznate lokacije sedam dana kasnije i poručio da se borba nastavlja.

Jučer se u medijima pojavila informacija kako je Davor zatražio politički azil u Austriji, ali su tu informaciju članovi grupe Pravda za Davida demantovali. 

"Možemo reći da imamo pouzdane informacije da Davor Dragičević nije zatražio azil u Austriji", rekao je jedan član grupe Pravda za Davida.