Svjedoci ispričali detalje masakra u Mladenovcu: Uroš je samo izašao iz vozila i rekao

uros
Svjedoci ispričali detalje masakra u Mladenovcu: Uroš je samo izašao iz vozila i rekao

 

Ovim riječima mještani mladenovačkog sela Malo Orašje prepričavaju dramatične scene koje su se noćas odigrale kada je Uroš Blažević (21) hicima iz automatskog oružja ubio osam osoba, a ranio njih 14. Njegov krvavi pir počeo je kod lokalnog igrališta u ovom selu, gdje su mladi ranije obilježavali Đurđevdanski uranak zbog Dana žalosti koji je proglašen u Srbiji.

– Izašao je iz automobila i rekao: “Lezite na zemlju, sve ću da vas pobijem!”. Jedan od mladića koji su bili tu pomislio je da se šali i pitao ga: “Hoćeš li pivo? Ajde, sjedi” – prepričavaju mještani Malog Orašja za Novu.rs.

Blažević se potom dao u bjekstvo, a prestravljeni mještani koji su čuli rafalnu paljbu pozvali su Hitnu pomoć i policiju.

Policija je Blaževića uhapsila nakon osam sati bjekstva, u okolici Kragujevca, gdje je pokušao da se sakrije kod rođaka. U međuvremenu su privedeni i njegov ujak i djed, zbog sumnje da su mu pomagali u skrivanju. Kako su nam mještani ispričali, ta porodica je pripremala proslavu krsne slave Đurđevdan.

Također, pripadnici MUP-a su pronašli i vikednicu u kojoj je Blažević, navodno, krio vatreno oružje.