Svjedok Nerminovog masakra: Upucao je Denisa u glavu, pa nam rekao "ćao momci"

ubica
Svi smo zanijemili, kaže mještanin koji je sjedio u obližnjem kafiću.

 

Gradačac i dalje oplakuje žrtve krvavog masakra koji se 11. avgusta odigrao u ovom gradu, kada je monstrum Nermin Sulejmanović ubio svoju nevjenčanu suprugu, a potom Denisa Ondera i njegovog oca Đengiza, dok je majku teško ranio.

Ubistva je počinio na različitim lokacijama. Nevjenčanu suprugu ubio je na jednoj vikendici u šumi u blizini Gradačca, dok je Denisa krvnički likvidirao u centru grada, ispred jednog kafića.

 

Jezive scene

Više od dvije sedmice prošlo je od krvavog pira, ali građani i dalje pamte jezive scene. Ekipa Telegraf.rs razgovarala je sa mještanima Gradačca, koji ne žele da im spominjemo imena, a koji su svjedočili Denisovom ubistvu.

- Bio sam prisutan u trenutku pucnjave. Denis je došao da jede, a kada je sjeo u automobil, Sulejmanović je naišao svojim vozilom. Izašao je iz auta, došetao do Denisovog automobila i pucao mu u glavu. Nakon toga je nonšalantno odšetao do svog auta i odvezao se - priča svjedok brutalnog ubistva.

Dodaje da je video snimak Nizaminog ubistva, koji ga je jako potresao, ali i da ga je dodatno potreslo to što se Sulejmanović nakon ubistva hladnokrvno ponovo uključio uživo i pričao kao da se prije toga ništa strašno nije dogodilo.

 

Svi zanijemili

Mještani koji su u kritičnom trenutku sjedili u kafiću u blizini kažu da je nakon pucnja policija tražila da se sklone unutra. Ističu da su u tom trenutku svi bili preplašeni i da dvije sedmice kasnije i dalje ne mogu da dođu sebi.

- Kad je izašao iz auta čuo sam prvi pucanj. Kada je bio drugi, ja sam se okrenuo. Denisu je glava pala na volan, sirena je zasvirala. Nermin se okrenuo i rekao nam „ćao momci“, hladan, kao da se ništa nije dogodilo. Svi smo zanijemili - kaže mještanin koji je sjedio u obližnjem kafiću.

Sulejmanovića, kaže, zna od ranije, ali nikada nije čuo da je pravio probleme.