Poslije više od godinu otkriveno o čemu su "tajno" razgovarali Putin i Tramp u Njemačkoj

Tokom samita G-20, koji je prošle godine održan u Hamburgu, ruski predsjednik Vladimir Putin imao je priliku ne samo razgovarati s američkim predsjednikom Donaldom Trampom (Trump) već i s njegovom suprugom Melanijom. Na večeri koja je održana za državnike i njihove supruge ruski predsjednik i prva dama SAD sjedili su jedno pored drugog, a poslije više od godinu otkriveno je o čemu su oni pričali.

Tada su nastale fotografije koje su zaintrigirale javnost, a na kojima se vidi kako su njih dvoje u "dubokoj konverzaciji". Niko nije znao o čemu su oni pričali sve do danas.

U "Amazonovom" dokumentarcu "World Order 2018" ruski predsjednik otkrio je šta je bio fokus razgovora koji je vodio s predsjednikom i prvom damom SAD.

Prva dama je željela da sazna više o ruskoj demografskoj politici, piše britanski "Ekspres".

- Ispričao sam joj malo o mjerama kojima pomažemo majke i djecu, objasnio sam principe na kojima demografska politika počiva i izgledali su veoma zaniteresirani - rekao je Putin.

Dodao je i kako je Melanija bila iznenađena nekim podacima, a Putin joj je opisao i rezultate koje je demografska politika dosad postigla.

Na pitanje novinara je li pokušao "regrutirati Melaniju", Putin je odgovorio ne.

- Nisam to radio već dugo, iako samo volio to da radim, to je bio moj posao veoma dugo, kao što znate - dodao je ruski predsjednik.

A onda im je govorio o Rusiji.

- Pričao sam im o Rusiji, Sibiru i o ribolovu. Znate kako to ide, malo sam se hvalio. Kako ne uljepšati priču kada govorite o pecanju? - bio je duhovit Putin.

Dodao je kako je Trampu pričao o Kamčatki, poluotoku na dalekom istoku Rusije, o fauni i tigrovima.