Taksista ucijenio pa silovao djevojku

Taksista firme Holand company je zaprijetio oštećenoj da će je predati osobama koji joj prijete ukoliko ne spava s njim.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je određivanje pritvora za jednog sarajevskog taksistu, koji radi za firmu Holand company, zbog sumnje da je prije nekoliko dana, u Nahorevskoj ulici u Sarajevu, nekoliko puta silovao jednu djevojku.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da će, ukoliko bude boravio na slobodi, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Prema prvim saznanjima, silovanje se desilo u kasnim večernjim satima u pustom dijelu ulice u golfu koji koristi osumnjičeni.

Prema jednoj verziji, navodno je mladić oštećene (koji je nedavno je izašao iz zatvora) posudio novac od taksiste, koji je djevojci rekao da će njenom mladiću oprostiti dug ako ona bude imala seks s njim.

Kada je ona to odbila teksista ju je prisilio na seks.

Prema drugoj, pouzdanijoj verziji, oštećenoj djevojci su u proteklom periodu prijetile tri osobe. Kritične večeri nelegalni taksista je oštećenu primio u vozilo, a potom ucijenio da će je odvesti osobama koje joj prijete ukoliko ona ne bude imala seks s njim. Potom je s njom dva puta imao seksualni odnos, nakon čega ju je zbacio iz vozila.

Pored taksiste, Tužilaštvo će, vjerovatno, provoditi istragu i protiv osoba koje su prijetile oštećenoj djevojci.

Prema Krivičnom zakonu, nelegalnom taksisti za silovanje prijeti kazna zatvora u rasponu od jedne do deset godina.