Talgo privremeno povučen s relacije Sarajevo - Banja Luka, putnici ljuti i razočarani

Talgo voz na relaciji Sarajevo - Banja luka povučen je iz upotrebe zbog redovnog servisa.

Ipak, ta odluka nije spriječila Željeznice FBiH da kartu za prevoz zamjenskim starim vozom naplate jednako kao za savremeni i znatno udobniji voz kakav je Talgo.

Putnici nisu obaviješteni o zamjeni garnitura pa su ostali iznenađeni po dolasku na željezničku stanicu. Jedan čitatelj portala Klix.ba je pored razočarenja doživio i neugosnost u režiji konduktera koji su naplatili rezervaciju sjedišta u staroj garnituri iako mu je na stanici u Banjoj Luci rečeno kako mu ona neće biti naplaćena.

Također, na karti koja je dodijeljena naznačeno je da će se voziti Talgo vozom, mada se to nije desilo.

Kako je za Klix.ba kazalo više putnika koji su se vozili na spomenutoj relaciji, a koji su odlučili putovati vozom samo zbog toga što je u pitanju Talgo, zamjenski voz je u lošem stanju, a električne instalacije u vozu koji saobraća na sve popularnijoj relaciji su loše i tokom vožnje kabine povremeno ostaju bez svjetlosti.

Podsjećamo, Željeznice Federacije BiH u prvih šest mjeseci ove godine bilježe pohvalno povećanje prijevoza putnika za 34,18 posto i povećanje prihoda za 66,73 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Ipak, treba naglasiti da je to dobrim dijelom posljedica privlačnosti Talgo garnitura koji vožnju čine ugodnom i vrijednom utrošenog novca.