Temperatura danas i do 11 stepeni, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

kj
Više oblačnosti se očekuje u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima

Prema najavama meteorologa u Bosni i Hercegovini preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti se očekuje u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -10 i -4, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

Prvog dana vikenda preovladavat će sunčano vrijeme. Puhat će slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na jugu zemlje od -3 do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na jugu od -2 do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu do 13 stepeni.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini bit će sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni.