Teniski tereni u Visokom izgledaju sjajno i spremni su za otvaranje: Đoković uzbuđen - "Jedva čekam da dođem!"

.
“To je prvi veliki turnir koji me očekuje”, rekao je Đoković uz smijeh.

Nakon osvojenog Wimbledona Novak Đoković okreće se nešto lakšim sportskim izazovima. Nakon što je još jednom oduševio svijet svojim briljantnim partijama stiže u Visoko gdje će prisustvovati otvaranju teniskih terena.

U razgovoru za Sportklub Đoković je na šaljiv način prokomentarisao svoj dolazak u ovaj bosanskohercegovački grad.

“To je prvi veliki turnir koji me očekuje”, rekao je Đoković uz smijeh i dodao:

“Borba ex Yu šampiona. Otvorit ćemo te terene u Visokom za nekoliko dana, bit ću tu. Sutra idem u Beograd, otac je nešto organizovao, nešto priprema, ja sam morao da se povinujem, da prihvatim. Poslije toga ću biti u Visokom, jedva čekam, pravo da vam kažem. Raduje me svaki put kada odem tamo i uživam u tom mjestu”, rekao je Đoković.

Na proljeće ove godine počela je izgradnja teniskih terena u Visokom, a radovi su skoro gotovi. Ostalo je još samo nekoliko sitnih detalja u uređenju cijelog ambijenta.

Bosni i Hercegovini nedostaje kvalitetnih teniskih terena i infrastrukture za najpopularniji individualni sport na ovim prostorima, a to će se promijeniti izgradnjom dva visokokvalitetna terena u Visokom.

Posebno se to odnosi na teren s tvrdom podlogom, koji bi trebao biti po uzoru na njujorške terene na kojima se organizuje US Open, pošto takvih terena u našoj zemlji nema. Također, bit će izgrađen i jedan teren sa zemljanom podlogom, po uzoru na one s Roland Garrosa.

 

Foto:SlobodnaBosna.ba