Tenzije u Srebrenici zbog dešavanja tokom Badnjeg dana

U Srebrenici tenzije zbog dešavanja tokom Badnjeg dana. Najprije ostaci svinjskih iznutrica pronađeni u blizini Memorijalnog centra Potočari, a tokom večeri, povorka koja se vraćala iz sječe Badnjaka.

Za Bošnjake riječ je o ozbiljnoj provokaciji, a za predstavnike Srba o podvali bivšeg načelnika Ćamila Durakovića. Mišljenja drugih građana su podijeljena.

Nedjelja ujutru, kesa sa svinjskim iznutricama u blizini Potočara. U večernjim satima povorka i pjesma sa traktora i iz automobila. Za bivšeg načelnika Srebrenice, glavni krivac je Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice.

Grujičić sa druge strane, sve o čemu se priča u Srebrenici proteklih dana, krivi Durakovića. On kaže da nije bio nikakav organizator bilo kakvih skupova, te da je sve proteklo u prazničnom duhu.

Bespotrebno dizanje tenzija, smatraju pojedini u opštini. Podjeljeni i građani. Dok jedni osuđuju posljednja dešavanja, drugi kažu, sve je mirno

Potrebno je sve vratiti u normalne tokove, većina je saglasna. No, za mirne tokove potrebno je izbjeći svaki mogući incident u vom području osjetljivom za sve koji tu žive.