Ujedinjeni Tešanjci donirali kosu mališanima koji boluju od raka

U dosadašnjim akcijama šišanja i doniranja kose, koje su organizovane u okviru projekta "Moja kosa tvoja kosa" Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, prikupljen je veliki broj materijala koji je utrošen za izradu 23 perike. Tako je bilo i u Tešnju, gdje je odziv građana bio izuzetno uspješan.

Sve dosadašnje akcije su bile izuzetno uspješne, te sa svim pojedinačnim donacijama koje su stizale na adresu Udruženja broj donatora se bliži velikom broju 1000. 

Podrška dobrih ljudi u donacijama kose nije izostala ni ovaj put, te je javna akcija šišanja i doniranja kose u Tešnju, održana u tržnom centru Mepromex na Tešanjki, bila izuzetno uspješna. Veliki broj odraslih i djece se odazvao pozivu na humano djelovanje i došli su sa samo jednim ciljem, da učestvuju u kreiranju još bar jednog osmijeha na dječijem licu. 

U Tešnju je 45 osoba doniralo kosu od kojih će biti izrađeno još perika, a sukladno tome više djece će biti sretno, iznenađeno i zadovoljno. 

"Još jednom zahvaljujemo našim sugrađanima koji su došli i podržali projekat 'Moja kosa tvoja kosa' te odvojili svoje vrijeme i dio sebe kako bi usrećili nekoga. Ovaj put će biti zaslužni za veliki osmijeh na licu djeteta kada dobije svoju periku. Zaista je velika stvar kada znate da ste upleli dio sebe u nečiji život, da utičete na nekoga svojom dobrotom i jednim humanim gestom. Vidjeti osmijeh na licu djeteta oboljelog od raka je nešto neprocjenjivo", rekao je jedan od roditelja koji su bili prisutni akciji.

Udruženje Srce za djecu nastavlja i dalje sa svojim kampanjama sakupljanja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka, ali i za djecu koja su izgubila kosu uticajem drugih faktora. U narednom periodu je planirano još javnih akcija šišanja i doniranja kose i u drugim gradovima BiH o kojima će javnost na vrijeme biti upoznata.

Važno je ponoviti da Udruženje perike djeci daje potpuno besplatno te na taj način im vraća samopouzdanje, smanjuje traumu pri gubitku kose na minimum, a što je najvažnije vraća im ono najbitnije što su izgubili – osmijeh.